+48 501 751 956

  • facebook
  • instagram
  • youtube

Opinie

Wycieczki do Peru - Opinie

Przeczytaj opinie o naszych wyjazdach zamieszczonie przez samych uczestników. Przedstawiamy je w oryginalnej formie. Możesz je sprawdzić na Facebooku lub napisać na Fejsie do osób, które z nami były z prośbą o poradę.

Spedzilismy w Peru 2.5 tygodnia
Chcialbym podziekowac peruexpedicion za opieke a w szczegolnosci Marcinowi za zorganizowanie nam wspolnej przygody zycia.
Bylo cudnie czasem ciezko ( jeden dzien 17 km piechotka) czasem wysoko (4600m n p m ) Czasem smiesznie ale najwazniejsze nigdy nie nudzilismy sie i super spedzalismy czas.
Warto przygoda zycia wszystkie najwazniejsze miejsca zostaly zdobyte.
Bardzo profesjonalnie i w raze zmian wszystko dopilnowane i zapiete na ostatni guzik.
5 +
Jeszcze raz Dzieki i do zobaczenia na nastepnej wspolnej przygodzie.
 
3 kwietnia 2022 - Lukas, Sylwia Szczepański
Zajebioza! Naszym przewodnikiem był Mirek, było super. Życie nocne pierwsza klasa. Polecam każdemu.
 
10 lutego 2021 - Grzegorz Leliński
Marcin, jeszcze raz bardzo dziękujemy za wspaniałą podróż. Smakowanie Ameryki Południowej to tylko z Tobą. Juz planujemy dalsze wyjazdy z peruexpediction. Nie pozbedziesz się nas tak łatwo:)
Pozdrawiamy z Poznania
Małgosia i Tomek
Ps. Dołączamy nasze małe Peru w ogrodzie.
 
26 maja 2019 - Małgosia
Top 3 naszych wyjazdòw! W 2016 z peruexpedicion zrobiliśmy z mężem Peru i Boliwię, a w lutym 2019 Kolumbię. Wszystko zorganizowane tak jak trzeba, a nawet lepiej. Za 2 lata jeszcze planujemy wycieczke do Amazonii. Jak chcecie zobaczyć Amerykę Płd. to tylko z nimi!👍❤️
10 lutego 2019 - Sylvia Prox
To już druga moja przygoda z Peruexpedicion i po raz drugi wróciłam zadowolona. We wrześniu dwa lata temu wyprawa po Peru, a w styczniu 2019 Kolumbia. Oba wyjazdy tak różne od siebie jak oba kraje i oba bardzo udane. Peru historia i przygoda, Kolumbia zabawa, plaża i Karaiby. Jak ktoś się waha to zupełnie niepotrzebnie, bo grozi mu tylko dobra zabawa. Polecam na 100 procent! 😀
 
10 lutego 2019 - Katarzyna M-P
Byliśmy z peruexpedicion.com już dwa razy: Peru klasyczne i nad Amazonkà. Za każdym razem to była przygoda. Nie lubimy biur podròży i jest to najlepsza opcja, bo chłopaki sà elastyczni i można się z nimi dogadać co do wszystkiego. Podczas wyjazdu czuliśmy się jak byśmy pojechali do kuzyna ktòry pokazuje nam Peru, a nie do jakiejś agencji co nam się bardzo podobało. Łatwo nie było, ciężko też nie, jak ktoś lubi tramping I ma średnià kondycję fizycznà to sobie poradzi. Zaslużone 5 gwiazdek.
 
13 października 2018 - Małgorzata Hanek
 
Kolumbia jest olbrzymia nie sposób w ciągu dwóch tygodni zwiedzić całości warto więc na miejscu mieć kogoś kto ogarnia logistykę.
Na zachód od Andów połowa kraju pokryta jest niedostępną dżunglą, my skupiliśmy się na części wschodniej – centrum i regionie karaibskim. Polecam bo warto odwiedzić.
Kolumbia: kraj pełen kontrastów, przepiękny interior- tzw Trójkąt Kawy obszar między Medellin a Bogotą, górskie zielone krajobrazy, poletka kawy, palmy między sosnami, czysto świeżo i bardzo kolorowo. Przepiękne kolorowe miasteczka Salento, Filandia, Guatape i jedna niesamowita atrakcja: trekking do endemicznej palmy woskowej. Palmy woskowe- najwyższe na świecie (do 80m) rosnące powyżej 2500m npm w dniu naszej wizyty swoje pióropusze zawieszone miały w gęstej mgle sprawiając impresjonalistyczne wrażenie nierealności. I druga Kolumbia północna, wybrzeże karaibskie znów magia kolorów niestety zmącona śmieciami i bałaganem ale mająca niesamowitą osobowość wiecznego festiwalu i niekończącej się imprezy (a dla wrażliwych na piękno kobiet obszar zakazany) Polecam firmę peruexpedicion.com która wbrew nazwie również organizuje imprezy w Kolumbii. Plan indywidualny, małe grupy, łatwość zmiany planu na trasie to niewątpliwe atuty. Nasza prywatna grupa rodzinna była już z nimi po raz drugi i wróciła zadowolona.
 
13 stycznia 2021 Jarosław Kopeć 
Na wycieczce objazdowej z biurem podróży byliśmy tylko raz i zgodnie z żoną stwierdziliśmy, że to nie dla nas, wolimy jeździć sami. Ale do Ameryki Południowej jechaliśmy po raz pierwszy i się naczytaliśmy, że tam po angielsku się nie dogadasz co się okazało zgodne z prawdą, więc postanowiliśmy skorzystać z pomocy. Mieliśmy wątpliwości, czy to nie kolejne biuro podróży i duża grupa, gdzie się zwiedza na czas i ciągle ktoś się gubi, ale zupełnie niepotrzebnie. Po wideo rozmowie byliśmy już przekonani na sto procent, bo to raczej anty biuro podrózy, ze wszystkimi tego zaletami.
Odebrali nas z lotniska, dołączyliśmy do reszty grupy w sumie 8 osób i spędziliśmy najfajniejsze wakacje od dłuższego czasu. Prywatny transport dla grupy zrobił swoje, pozdrowienia dla kierowcy Gabriela! Dzięki chłopaki za opiekę, widzimy się na rybach w Amazonii jak zbiorę grupę i trzymamy Was za słowo odnośnie odwiedzin w Polsce.
 
25 września 2017 Jakub, Marta Szumscy 
Mieliśmy prywatną, rodzinną, 4 osobowa wycieczkę z dorosłymi dziećmi na piątkę z plusem! Samochód tylko dla nas, przewodnik tylko dla nas. Długie przejazdy, ale piękne krajobrazy. Duży plus za szybki kontakt i konkrety bez zbędnego mailowania. Dzięki i powodzenia w tym Peru, macie głowę na karku, więc może zrobimy wspólny biznes.
 
5 sierpnia 2017 Ted Grabacki, Chicago 
Dobry wyjazd to taki, kiedy tracisz poczucie czasu, kiedy brak Internetu nie jest żadną przeszkodą, liczy się to co tu i teraz. Liczą się ludzie. Z peruexpedicion.com właśnie tak było! Poleciałam z Europy sama i już od momentu wylądowania w Limie czułam się zaopiekowana i bezpieczna, kiedy dostałam wiadomość z pytaniem czy dotarłam 🙂 Cały wyjazd był świetnie zorganizowany - hotele, transport, atrakcje. W przypadku nieprzewidzianych i niezależnych od nas sytuacji plan był szybko modyfikowany. Już w pierwszy wieczór fajnie się zintegrowaliśmy, później było jeszcze lepiej, kiedy smakowaliśmy lokalnej kuchni, degustowaliśmy lokalne trunki i razem przeżywaliśmy te piękne widoki, wspólne trekkingi, wspólne wieczorne wyjścia. Było przezabawnie.
Polecam z całego serca peruexpedicion.com i śmiem twierdzić, że był to mój najlepszy do tej pory wyjazd, pięknie dziękuję i nie mogę się doczekać kolejnego! 🙂
11 kwietnia 2022 - Karolina Karolak
Pierwszy raz coś polecam : wyprawę do Peru z. https://peruexpedicion.com
Rewelacyjny i kolorowy jak Ameryką Południowa wyjazd . Jedziesz i dostajesz się w ręce Marcina który zna najlepsze miejsca i miejscówki w całym Peru . Dostosowuje wyjazd do twoich potrzeb i zmienia w zależności od twojego widzimisię( przynajmniej tak ci się wydaje 😜)
Ma szeroka wiedzę i zwraca uwagę na najważniejsze szczegóły. Przy tym wszystko z humorem i luzem( na który może pozwolić sobie profesjonalista👍)
Koncept bardzo prosty , umawiasz się z nim co chcesz zobaczyć , kupujesz bilet na samolot , płacisz sam za noclegi i jedzonko - przepyszne- , transport i atrakcje . A jemu wypłacasz gratyfikacje za czas spędzony z tobą i tobie poświęcony.
W ten sposób łączysz wyjazd zorganizowany z niezorganizowanym . Wydajesz sporo mniej pieniędzy , nie tracisz czasu a wszystko dostajesz w pigułce .
Gorąco polecam.
Uwielbiam Amerykę Południową , to piąta moja wyprawa ale Peru jest absolutnie magiczne.
 
9 listopada 2019 - Tomek Kopec
Świetny wyjazd , dużo atrakcji , bardzo dobrze spędzony czas , polecam !;)
 
5 lutego 2018 - Sebastian Mal
Amazonia w listopadzie 2018. Było fantastycznie! Polecam wszystkim, którzy lubią przygodę. 
 
17 listopada 2018 - Darek Łukanus
Złego słowa napisać się nie można. Wszystko tak, jak opisane na stronie. Plus zestaw dodatkowych atrakcji i przygód. Jeśli jesteś tą osobą, która lubi przygodę, a nie lubi powtarzalnych schematów biur podróży - to jest agencja dla ciebie. A tą agencje tworzą ludzie - Marcin - bo to on prowadził "sforę", to ta osoba z którą chce się zawojować świat. POLECAM !!!
 
9 październia 2018 - Rafał Świderski
Marcin był u nas chłopak z którym mamy jechać do RPA, był też 7 razy w Kolumbii. Dałem mu Twój program żeby może zrobił jakieś uwagi. Poniżej odpowiedź a w zasadzie cytat z laurki :
Hej. Jeśli chodzi o wasz plan to wygląda bardzo ciekawie, to sporo jak na dwa tygodnie wyjazdu, ale bardzo rozsądnie zaplanowane.
1,2 dzień Bogota wszystko co macie w planie jest super. Poleciłbym jeszcze dobrą restaurację, ale te w których będziecie świetnie oddadzą atmosferę Bogoty. Kolejne dni macie tak intensywne w regionie kawy, że każda chwila będzie extra. Dzień 5,6 Medellin można zrobić wycieczkę śladami Pabla Escobara jeżeli was to interesuje, znam lokalnego przewodnika który pokaże wam gdzie Escobar schował miliony 😂 macie w palnie jazde metrem do communy 13 to duże przeżycie. Wybierzcie się na zachód słońca na wzgórza Medellin , są tam stragany z jedzeniem i to słynne kakao z żółtym serem. Na wzgórzach są również lokale dla dorosłych, atrakcje jak w Tajlandii 💋🤣
Dzień 6,7 Guatape- miejscówka super, wiele posiadłości Escobara, dzień 8,9 w Santa Marta i parku Tayrona bajka! Możecie tam też dopłynąć łodzią z miejscowości Taganga. Lądujecie od strony wody na pięknej plaży. Widzę, że tam śpicie w namiotach więc cieszcie się chwilą. W ciągu dnia jedźcie końmi do osady Indian Arhuacos to topowe przeżycie dla wszystkich moich klientów. Nie trzeba być wybitnym jeźdźcem. Dzień 12.13 Cartagena: impreza w autobusie Chivas którą macie w planie to świetna sprawa, zabierzcie ze sobą tylko więcej rumu, będziecie lepiej śpiewać. Polecam najlepsze ceviche w Kolumbii w takiej małej butce o nazwie „Cebicheria”, wasz przewodnik na pewno zna, bo mieszka w Peru, a to peruwiańskie specjały. W Cartagenie nocą powinno się kończyć wizytę w Kolumbii i ten kto to planował dobrze o tym wie Macie w programie i Wyspy Różańcowe i Playa Blanca i snorkling na Rosario, czyli na bogato. Poza tym program macie bardzo fajnie ułożony, Cano Cristales już nie ma szans zrobić w tak krótkim czasie, podobnie Leticia z Amazonią. Jeśli macie pytania to śmiało dzwońcie, ale od razu widać, że ten co szykował wasz program zna się na Columbii.
30 listopad 2021 Sławomir Sielski 
Dotarliśmy do domu cało i zdrowo! Jeszcze raz bardzo dziękujemy za całą organizację i opiekę, zwłaszcza jak zaniemogłam przez chorobę wysokościową. Wiem, że trochę trułam o tych urodzinach na Maczu Piczu, ale wszystko wyszło lepiej niż zakładałam, wielkie dzięki!!! Dzieciaki zadowolone z koszulek , ziółka od Mietka pijemy cały czas. Teraz odkładamy na Kolumbie więc się jeszcze zobaczymy 😁
 
10 maja 2017 Ela Jastrzębska z Gliwic 
Sidebar